NOTICIES JULIOL 2013

FINAL DE JULIOL AL TALLER
En el nostre petit taller hem treballat aquesta vegada amb figures de Jecsan (U.S. Cavalry), de Pech / Oliver (Legió Estrangera Francesa), alguna peça de Elastolin i paracaigudistes de fabricació pròpia i aquells d'avans que tant ens agradaven i tantes hores de diversió ens van proporcionar. Recodeu?... el paracaigudes era de plàstic, lligat amb uns fils a la figura de plàstic. Ho llançàvem a l'aire, amb el paracaigudes plegat i aquest es desplegava i frenava la caiguda del paracaigudista… una pasada!!!. El dolent era que al final acabava penjat d'un arbre o amb un embull de fils que era impossible desfer.
Hem tingut sort i en la nostra tenda han entrat una bona quantitat d'aquests paracaigudistes, en la seva bossa d'origen. Envasats en dos colors d’etiqueta: blau i vermell. Es pot llegir en l'etiqueta “SÚPER PARACAIGUDISTES – HEROIS DE L'ESPAI”. Les bossetes podeu veure-les anunciades en el nostre blog
http://www.figuramas2.blogspot.com
En el petit taller de Gim s'han reparat els canons de les pistoles i els sabres de les figures de Jecsan de la serie ianquis. Els caps íntegrament són de resina produïdes pel taller. La peana del cabo Rusty també es reconstruída. Les banderes, espectaculars, també són de reposició i uns petits retocs de pintura, sense insistir molt perquè les figures no perdin aquest encant de “figures jugades”.
La caixa dedicada a l'Operació Overlord la posarem a la venda a meitat de mes d'Agost. En el seu interior hi trobarem sis paracaigudistes amb un paracaigudes d'aquests que hem comentat i quatre, produïts en el taller de Gim juntament amb un paracaigudes i una bandera també del taller.
Aquestes quatre figures de producció nostra, es podràn adquirir tambè en bosses individuals a vell i nou, la vostra botiga a Barcelona. Ni hà tambè de les tropes neozelandesas i australianes (A.N.Z.A.C.)
La 101st Airborne Division (Àligues Cridaneres) és una divisió paracaigudista de l' exèrcit dels Estats Units, entrenada per realitzar assalts aeris d'infanteria. En el transcurs de la Segona Guerra Mundial adquirí gran renom per les seves accions durant la nit anterior al desembarc de Normandia i també a la Batalla de les Ardenes.
_-_-_-_-_-_

EL PETIT TALLER DE GIM
En el nostre petit taller continuem dia a dia amb les nostres reparacions, creacions i produccions tant de caixes, com de sobres sorpresa, com de figures.
Avui parlarem d'una tècnica senzilla i pràctica per decorar les figures. De qualsevol mesura o forma.
DECORACIÓ DE FIGURES
Per a això ens farem amb unes poques figures monocolor, sense decorar i els donarem, en primer lloc, un bany amb aigua i sabó. L'aigua si està calenta, millor. El sabó que sigui del de rentar els plats per exemple. Una vegada tenim la solució ben barrejada, tirarem les figures, remourem amb energia durant uns segons i deixarem reposar una bona estona. I ara amics, traurem les figures de l'aigua sabonosa i no les aclarirem. Les posarem tal qual surten de la solució sobre uns periòdics o paper de cuina i els deixarem que s'assequin sols. És important no aclarir les figures i no assecar-les amb un drap.
CAPA D’IMPRIMACIÓ
Una vegada seques, prepararem una mescla amb pintura i dissolvent. Poca pintura i molt dissolvent la mescla haurà de ser molt líquida. La pintura millor esmalt negre. Cal fer la suficient quantitat perquè puguem submergir cadascuna de les figures. Així, submergim una o diverses figures en la mescla de imprimació, les traiem amb l'ajuda d'unes pinces i les deixem damunt d'una superfície (pot ser un tros de metacrilat, fusta, cautxú, ceràmica…) mai paper o tela perquè en assecar podria quedar enganxada. El sobrant de mescla la guardarem en un recipient ben tancat per a successives sessions de imprimació.
OMBRES I LLUMS
Quan vegem ben seca la capa de imprimació, amb un pinzell gruixut impregnat de pintura plàstica blanca, ho passarem diverses vegades sobre un drap fins que gairebé no pinti. Llavors, aquest és el moment precís en què amb la “pintura seca” procedirem a passar el pinzell per tota la figura de dalt a baix i de costat a costat amb passades fermes però sense entretenir-se en què quedi ben coberta. El resultat final és que la figura queda perfectament detallada com una “fotografia en blanc i negre” però amb relleu. Les parts profundes quedaran molt fosques, les parts que sobresurten molt clares i les parts entre l'una i l'altra aniran des del negre fins al blanc passant per tonalitats grisenques. I això, en assecar la pintura que li posem al final, farà que el blanc la ressalti, el negre l'enfosqueixi i els grisos potenciïn els mitjos tons.
COMENÇAR A DECORAR
Donarem en primer lloc els colors que cobreixin més superfície com per exemple, el cos, les cames, la cara i les mans. Després anirem detallant: el corretjam, el calçat, les armes, els ulls, la boca, el pèl i al final la peanya. I ja per finalitzar, cal tenir en compte que contra més diluïda estigui la pintura final, més es notaran les ombres i les llums, encara que no cal exagerar.
“ENVELLIR”
Si volem donar sensació de figura “vella” podem empolvorar amb talc i després passar un raspall. També podem utilitzar cendra o submergir la figura en aigua amb colorant de nous, passant al cap d'una estona un raspall i deixar assecar. No feu servir mai betum de Judea , molt utilitzat pels pessebristes, el resultat no és satisfactori.
-------------------------------------
NOTICIES JUNY 2013
NOVETATS BRITAINS

En el nostre blog “figuramas2” hem posat a la venda un lot de figures de BRITAINS. Les podreu veure a la columna SERIES OEST en els apartats de Cowboys, Cofederats/Sudistes, Indis i Yanquis/Nordistes.
Tenim figures velles de Herald, anterior a Britains i a més de les originals, les Britains Hong Kong i Britains Xina (Les mes barates).
Com sempre, podeu demanar els articles a través dels nostres e-mail, telèfon o bé visitant la nostra tenda dels Encants Nous el dimarts per la tarda i els dissabtes pel matí.
A més, a “vell i nou” podreu trobar gran quantitat d'ofertes en soldats de joguina, figures de circ, ciclisme, sobres sorpresa, motlles, figures de plom, de pessebre, figures per pintar, pintades, de col·lecció i per jugar.


FALTEN MOLTS DIES !!!


Després de la tempesta del dissabte, ens trobem amb diverses preguntes sense respostes que convencin. Al final sempre se'ns ha de veure com un país de pandereta, barroer i de poc fiar… Una llàstima que no sapiguem aprofitar aquests esdeveniments per superar-nos i quedar com a senyors!!! … Recordem el desengany pre-jocs olímpics, l’estadi i el Forum, el túnel del litoral, la rotonda de Glòries que al final ha de desaparèixer no havent tingut cap sentit la seva construcció… bé, però a tot això, el Mercat Fira de Bellcaire salta a primera pàgina de la premsa diària i això és promoció, propaganda o qualsevol altra cosa i actuarà com a caramel per atreure als més curiosos que encara no havent trepitjat mai aquest mercat vindran a veure què dimonis està passant… Fantàstic!!!
Ah! … estem d'acord en que al Mercat Fira de Bellcaire se'l coneix més per Encants Vells, però ... Encants Barcelona, per què?… Com els direm ara? Els direm Encants Nous a pesar que aquests ja tenen la seva ubicació entre València i Enamorats? … Saben vostès que Encants Nous és marca registrada? … saben que en realitat son l'origen del de Bellcaire?
Solució: Facin el favor de col·locar un gran cartell que posi “MERCAT FIRA DE BELLCAIRE”… el temps i la història per fi quedaran molt agraïts.


FALTEN POCS DIES


Falten pocs dies perquè els “Encants Vells”, millor, el Mercat Fira de Bellcaire es traslladi al nou emplaçament. Això succeirà el 19 d'aquest mes encara que la inauguració oficial serà el dia 21.
No serà el mateix. Perdem un espai entranyable, ple d'històries, records i anècdotes… un espai on un s'oblida de tots els problemes i gaudeix del que veu, es lamenta del que no ha vist, s'enorgulleix del que ha capturat…
El progrés, la modernitat, ho arrasa tot… desapareix el ranci per donar pas a no sabem encara què. Bé, sempre queda l'ombra del dubte que si pot ser millor però, l'experiència ens ha dit que si una cosa funciona val més no tocar-la … moltes vegades s'ha vist que un canvi brusc acaba en res i després sempre ens preguntarem .. Ha valgut la pena tot això?
El nou emplaçament, canvia conceptes encara que els venedors, motors reals d'aquest mercat seran els mateixos i la clientela també. Peró, el dubte i la sospita ens diu que alguna cosa canviarà. El dolent és que encara no se sap què.
De totes maneres, continuarem els nostres passejos per aquests escenaris amb l’escusa de després, donar-nos un bon esmorzar en el bar de sempre i xerrar amb els amics d'allí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario


colla d'amics col·leccionistes de soldats de joguina